Welke brow past bij jou?

De kogel is door de kerk. Na jaren tekenen en veel te veel tijd daar aan te hebben besteedt is het tijd voor Permanente Make-Up Wenkbrauwen! Maar welke techniek past er bij jou?

Je hoort veel langskomen en veel daarvan is trendgevoelig. Zo is een lange tijd Microblading erg hot geweest. Nu is de Powder Brow all over the socials, maar wat is nou precies het verschil? Ik leg dit graag aan je uit.

Allereerst begin ik met het verschil tussen Microblading en PMU (Permanente Make-Up). Daar bestaat nog vaak veel onduidelijkheid over. Bij Microblading wordt er gebruik gemaakt van dunne mesjes (blades). Deze mesjes bestaan uit heel dunne naaldjes die bij elkaar zijn geperst en geslepen. Met deze mesjes worden er dunne sneetjes in de huid gemaakt. Tijdens het maken van deze dunne sneetjes wordt er pigment aangebracht.

PMU wordt gezet met een PMU apparaat en naaldmodules. Dit apparaat werkt soortgelijk als een tattoo apparaat alleen dan minder diep in de huid. De naaldjes in de naaldmodules gaan door het apparaat heel snel op en neer en maken allerlei kleine gaatjes in de huid. In de gaatjes legt de naaldmodules het pigment (de kleur). Voor de meeste PMU maakt de specialist gebruik van het apparaat.

Dan de technieken. Zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel technieken. We onderscheiden 4 technieken: Powder Brow, Ombre Brow, Hairstroke Brow en de Combi Brow

De Powder Brow, deze is nu ontzettend populair. Bij de Powder Brow wordt de gekozen wenkbrauwvorm zacht geschaduwd. Dat kan variëren van licht naar donker en van vol & intens naar Licht & luchtig. Het resultaat lijkt alsof je de wenkbrauw zelf zacht hebt aangezet met een wenkbrauwpoeder.

De Ombre Brow, deze techniek lijkt op de Powder Brow alleen is er een verschil van kleurintensiteit. De aanzet bij de neus begint licht en zacht maar wordt donkerder naar de staart (het einde) toe. 

De Hairstoke Brow, bij deze techniek geeft de naam veel weg over het resultaat. Met een ultradunne naald worden er fijne lijntjes gezet die lijken op echte haartjes. Deze lijntjes worden in verschillende richtingen gezet net als echte haartjes zodat er een 3D effect ontstaat. 

De Combi Brow, ‘Best of both worlds’. Bij de Combi Brow worden zowel de ultrafijne Hairstokes als de Powder Brow techniek gebruikt. De aanzet bij de neus start met wat haartjes om vervolgens verder te gaan met de Powder techniek. Zo heb je een mooie combi van twee prachtige technieken.

Ben jij er al uit welke techniek jij graag wilt voor jou nieuwe Brows? 

Liefs Charity