Wat is een Medische Peeling?

Peelen betekent letterlijk een laagje afpellen. In dit geval peelen we een laagje dode huidcellen van de huid. Maar een Mediche Peeling is zoveel meer dan dat!

Dode huidcellen verwijderen daar gebruiken de meeste mensen een scrub voor. Een scrub is een zogenoemde mechanische peeling. Door de korreltjes (fijn tot grof) rubbel je de losse dode huidcellen van de huid. Veel meer dan dat doet een scrub niet. Een Medische Peeling is een peeling op basis van zuren, deze zuren lossen de lijm tussen de dode huidcellen op en zo laten deze los. Deze zuren dringen verder in de huid en zetten daar andere huidverbeterende processen in gang.

Als je dit zo leest dan klinken de Medische Peels het meest interessant toch? En dat zijn ze ook!

Er zijn veel zuren met prachtige eigenschappen die allerlei huidproblemen kunnen aanpakken. Bekende zuren zijn Salicylzuur (BHA), Glycolzuur, Amandelzuur en Melkzuur (AHA). Waar de één overtollig talg aanpakt, werkt de ander hard om hyperpigmentatie aan te pakken. Ook zijn er mooie peels die een combinatie van diverse zuren zijn. Zo kan er voor elke huid op maat gewerkt worden. We zijn tenslotte allemaal anders en zo ook onze huid.

Wat ze allemaal gemeen hebben is de eigenschap om de huid aan te zetten tot de aanmaak van collageen en elastine en het stimuleren van de celvernieuwing. Wat dit zo leuk  maakt is dat het resultaat dat je bereikt in de huid blijvend is. De huid jaren jonger maken, dit kan dus echt!

Ik hoor je denken: Ok dit is de uitleg maar hoe gaat zo’n Medische Peeling? Hoeveel behandelingen heb ik nodig? Wanneer zie ik resultaat? Wat kan ik verwachten in de dagen na de behandeling?

Een Medische Peeling start met een grondige reiniging, na de reiniging wordt de huid goed ontvet. Welke peeling er wordt gebruikt wordt afgestemd op de huid, het huidprobleem (hyperpigmentatie, fijne lijntjes, rimpels, roodheid, acnelittekens etc) en jouw wensen. Deze peeling wordt in lagen aangebracht met tussentijds een paar minuten rust zodat de laag goed kan drogen. Deze lagen kunnen iets gevoelig zijn maar dat wordt opgelost met een waaier, deze zorgt voor fijne verkoeling. Zijn de lagen goed ingewerkt dan is het tijd om de lagen met een neutralisatiespray, je raadt het al, te neutraliseren. Tijd om de huid te kalmeren en extra te voeden dit door middel van een ampul en een heerlijk masker.

Om een goed resultaat te bereiken adviseer ik een kuur van minimaal 3 behandelingen. Deze behandelingen het liefst om de 3 – 4 weken. Op deze wijze heeft de huid genoeg tijd om te herstellen maar prikkel je ook telkens weer de celvernieuwende processen. 

Sommige effecten zie je direct aan de huid, zoals de gezonde glans, kleur, stevigheid, hydratatie en zachtheid. Andere effecten worden zichtbaar op de lange termijn dus in de weken erna. Denk hierbij aan het verminderen van grote poriën, fijne lijntjes, rimpels, roodheid en  hyperpigmentaties. Maar ook het verbeteren van de huidstructuur, bloedsomloop, circulatie en acne littekens.

De eerste 24 uur kan de huid wat roodheid vertonen en wat warm aanvoelen. Deze 24 uur is het ook belangrijk geen make-up te dragen. In de dagen die volgen kunnen er kleine velletjes en droogheid ontstaan. Dit komt door de celvernieuwing die flink gestimuleerd wordt. 

Elke huid is geschikt voor een Medische Peeling. Voorafgaand aan de eerste behandeling zit altijd een uitgebreid intakegesprek inclusief Observ huidscan. 

Ben jij klaar om je huid jaren jonger te maken?

Liefs Charity 

Leave a comment