Medische camouflage by Charity

.

Er zijn verschillende huidaandoeningen die heel mooi te verhullen zijn door middel van medische camouflage. Huidaandoeningen die het dagelijks leven negatief beïnvloeden. Ik vind dit toch wel 1 van de dankbaarste aspecten van mijn beroep. 

Met behulp van medische camouflage, ook bekend onder de naam: dermatografie, kan ik meerdere huidaandoeningen op een heel natuurlijke wijze te camoufleren en verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan vitiligo en wijnvlekken.

Dames en heren die getroffen zijn door borstkanker maar ook transgenders kan ik helpen met de 3D Areola (tepel) techniek. Als één of twee tepels niet meer aanwezig zijn dan kunnen wij deze nabootsen met Medische permanente make-up. Door een prachtige 3D techniek toe te passen, waarbij een combinatie van donkere en lichte kleuren, een uiterste realistische tepel creëert.

|

“Medische camouflage kan je een stukje zelfvertrouwen geven.”

Charity

Welke huidaandoeningen kan ik behandelen?

PMU_Medisch_vitiligo

Vitiligo

Vitiligo zijn witte gedepigmenteerde vlekken, de pigmentcellen werken niet meer op die plek. In veel gevallen zijn de vlekken gespiegeld, dus aan zowel rechts als links gelijk. Deze vlekken zijn  meestal op de handen, voeten, mond en knieën te vinden.

Met pigment kan ik kleur aanbrengen en op deze manier worden de vlekken bij de rest van de huid betrokken. De vitiligo moet 1 jaar stabiel zijn voor ik het kan behandelen.

PMU_Medisch_vitiligo

Wijnvlek

Wijnvlekken zijn er vanaf de geboorte, in het engels worden deze vlekken ook wel “birth mark” genoemd.  Wijnvlekken worden vaak behandeld met een laser, maar helaas is dat dan ook vaak zonder resultaat.

Met pigment kan ik de wijnvlek minder zichtbaar maken en de structuur verbeteren. Want door pigment te grbruiken breng ik kleur aan en op deze manier worden de vlekken bij de rest van de huid betrokken.

PMU_Medisch_vitiligo

3D Areola

Elk jaar worden ongeveer 15000 mensen getroffen door borstkanker. Dit nare en lange proces gaat gepaard met veel verdriet, onzekerheid en verlies. Na een reeks van chemo’s, bestralingen en operaties is er vaak ook het verlies van de tepel. Als alles achter de rug is, kan ik dat laatste stukje weer teruggeven.

Ik maak daarbij gebruik van licht en donker. Het resultaat is een echt 3D effect.

Hoe ben je verzekerd? 

Door mijn opleiding voor Medische Camouflage ben ik BIG geregistreerd en kun jij via mijn AGB-code je medische Camouflage vergoed krijgen van je zorgverzekering. Check voorafgaand aan de behandeling bij je zorgverzekering of aanvullend verzekerd bent.

De behandeling

Het is belangrijk om te weten dat er voor medische pigmentatie altijd meerdere behandelingen nodig zijn.

Het blijft altijd maatwerk maar reken op ongeveer 2 – 4 behandelingen met 6-8 weken ertussen. Bij Medische Camouflage bouwen we als het ware de camouflage laagje voor laagje op, om uiteindelijk tot een zo natuurlijk mogelijk resultaat te komen. na elke behandeling heeft je huid de tijd nodig om te genezen. Op deze wijze bouw ik de kleur op en zal er een langdurig mooi resultaat worden bereikt.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Ik nodig je graag uit voor een kosteloos intakegesprek. Voor dit gesprek neem ik 30 minuten de tijd onder het genot van een heerlijke kopje koffie of thee.

Waar moet je op letten?

Na de behandeling zie je bij een wijnvlek en areola direct effect. In geval van vitiligo zien de vlekken er direct na behandeling rood uit, echter dit trekt met een paar uur weer weg en dan wordt de kleur beter zichtbaar

De eerste 72 uur (3 dagen) mag de medische camouflage niet nat worden. Dit is heel belangrijk voor het kleurbehoud. Na ongeveer drie dagen beginnen de kleine korstjes / velletjes los te laten. Na een week is alles geheel herteld.

Een goede nabehandeling is essentieel voor een goede genezing. Ik vertel je daar uitgebreid over tijdens het intakegesprek en voorzie jou van documentatie na de behandeling. Op deze wijze kan je alle informatie op je gemak doorlezen.

Meer weten? Neem contact op:

of maak direct een afspraak via de afspraak button.

2 + 9 =