Selecteer een pagina

Permanente make-up is dè oplossing om er altijd prachtig uit te zien zonder dat je daarvoor iets hebt gedaan. You literally woke up like this! Maar wat doe je als je de stap hebt genomen om prachtige wenkbrauwen te laten maken met permanente make-up maar het resultaat is niet zoals je hoopte? Of sterker nog je bent verpest?

In de 10 jaar dat ik PMU-specialist ben heb ik veel slecht geplaatste permanente make-up gezien. Van rode, groene, blauwe, donkergrijze en paarse wenkbrauwen tot totaal asymmetrisch, veel te dik, te massief en barcodestreepjes. Ja echt een barcode! Het waren waarschijnlijk pogingen tot hairstrokes maar eindigde in een vreselijke barcode. Alle dames waren stuk voor stuk doodongelukkig en vaak ten einde raad.

Gelukkig is er altijd een oplossing! Er is niet altijd veel duidelijk over deze oplossingen  dus leg ik graag de volgende aan je uit:

  • Laseren
  • Kleurcorrectie
  • Pigment removal 

Laseren:

Als de kleur te diep is geplaatst, de kleur te blauw/donkergrijs is maar ook als de vorm onwerkbaar is omdat die buiten de gewenste/natuurlijke vorm valt adviseer ik laseren. Met een laser (er zijn diverse lasers) schiet de specialist de ingekapselde pigmentdeeltjes kapot. Er zijn 3 – 8 behandelingen nodig om de PMU goed te verwijderen. Tussen de behandelingen is er een pauze van 8 weken om de huid goed te laten herstellen. Zoals je leest is de weg van het verwijderen helaas heel veel langer dat de weg van het laten plaatsen van je PMU. 

Kleurcorrectie:

Als de vorm mooi is of de huidige vorm past mooi in de nieuw gewenste vorm maar de kleur is niet mooi dan kunnen wij als PMU-specialist de kleur corrigeren. Ik geef hierbij een klein stukje kleurenleer om deze kleurcorrectie beter te begrijpen. 

Alle kleuren ontstaan uit 3 primaire kleuren: Geel – rood – blauw 

Samen worden deze 3 primaire kleuren bruin. De hoeveelheid van elke primaire kleur bepaalt de bruintinten.  Als voorbeeld: bevat de bruin veel geel dan wordt het een blonde kleur. Bevat de bruin meer blauw dan wordt het een donkerbruine kleur.

Dit stukje kleurenleer is essentieel in het corrigeren. Stel jij komt bij mij binnen met rode wenkbrauwen dan weet ik rood hebben we al nu missen we nog geel en blauw. Nu denk jij: groen?! Ja inderdaad groen maar niet de kleur groen van gras 😉 Op deze wijze kan ik de onjuiste Joleet in huid omtoveren tot een mooie bruine kleur.

Voor kleurcorrecties zijn er vaak 2 – 3 behandelingen nodig. Dit ligt uiteraard geheel aan de kleur maar ook de intensiteit en diepte van de kleur in de huid.

Pigment Removal:

Om kleine correcties te doen gebruiken PMU-specialisten ook vaak een PMU Removal. Dit gaat onder meerdere noemers maar de basis van dit product komt veel overeen. Dit gebruiken wij bijvoorbeeld als de achterkant van de wenkbrauw lager zit dan aan de andere kant. Kleine correcties die bij het maken van de nieuwe symmetrische vorm in de weg zitten. 

De Removal is een mengsel van zouten, deze zouten hebben de eigenschap dat zij pigment in zich opnemen. De huid houdt niet van zouten en die werkt de zouten inclusief het pigment naar buiten. Dit vormt een korstje en valt na herstel af. Meestal zijn er 2 -3 behandelingen nodig. Deze Removal wordt meestal gelijk gebruikt met de correctie van de wenkbrauwen en wordt aangebracht met het PMU-apparaat. 

‘Maar waar ga ik dan nu heen? Want ik ben al 1 keer verpest en nu durf ik niet naar een andere PMU-specialist te gaan!’

Ik hoor dit zo vaak en ik begrijp dat heel erg goed. In ons vak draait alles om vertrouwen, wij hebben letterlijk jouw lot in onze handen. Daarom is een intakegesprek van groot belang voor zowel jou als de specialist. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk welke van deze correcties de juiste is voor jouw probleem. 

Kortom er is nog heel veel mogelijk om jouw wenkbrauwen van lelijke eendjes om te toveren in mooie zwanen!